Riemenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

De Juiste Maat Riem.

De juiste maat riem3

Bent u toe aan een nieuwe riem, maar hebt u geen idee welke maat u moet bestellen? De juiste maat riem heeft u zo ontdekt door deze handige tips.

 

Meten is weten

Wat u nodig hebt is bij voorkeur een meetlint maar een rolmaat kan natuurlijk ook. Meet de omvang van uw taille. Op deze plek draagt u uw riem en zit dus de rand van uw broek. Meet u een taille van 98 cm, dan is uw riemmaat 95. Meet u 113 cm, dan is uw maat 115. Kies dus de maat die het dichtst bij uw daadwerkelijke taillemaat ligt. De totale lengte van uw riem is niet gelijk aan uw tailleomvang. Om een goede riem te dragen die ook zorgt voor een nette uitstraling, zal de totale riem 10-15 cm langer zijn dan uw taillemaat. Als je deze vuistregel hanteert, draagt u de riem in het middelste gaatje. Op deze manier hebt u voldoende speling én hebt u voldoende over om de riem door de lussen van uw broek te sluiten.

Ook uw broekmaat kan helpen

Hebt u geen meetlint of rolmaat bij de hand? Dan kan de maat van uw pantalon of jeans ook een handje helpen.

Confectiemaat 48-50/ Jeansmaat 33-34 = Riemmaat 85

Confectiemaat 50-52/ Jeansmaat 34-36 = Riemmaat 95

Confectiemaat 52-54/ Jeansmaat 36-38 = Riemmaat 105

Confectiemaat 56-58/ Jeansmaat 40-42 = Riemmaat 115

De juiste maat riem blog2 

Niet de juiste maat gevonden

Is de riem die u hebt ontvangen toch iets te lang, of bent u wat kilootjes verloren maar is uw huidige riem nog naar wens? Dan kunt u dit heel eenvoudig oplossen. Veel van de riemen uit het assortiment zijn voorzien van een gesp met een schroef. De gesp kunt u op deze manier losmaken van de riem. De schoenmaker kan heel eenvoudig een stukje leer afknippen om zo de juiste lengte te creëren. De gesp kunt u dan weer vastschroeven en zo hebt u zonder dat iemand het nog ziet de juiste lengte te pakken.

Is uw riem niet op schroef? Dan kunt u diezelfde schoenmaker vragen er een paar gaatjes bij te laten zetten. Dit is meestal kosteloos. Houd er in dit geval rekening mee dat u een riem meestal in het middelste gaatje draagt. Dit zorgt weer voor een nette uitstraling.

Wilt u toch liever een nieuwe riem? Met deze informatie bestelt u heel eenvoudig uw nieuwe favoriet! Bekijk hier het volledige assortiment!

Prima product, zware bretellen, en dat zijn ze dan ook, stevig, net zoals ik ze wou.
Ook makkelijk te bestellen en snel geleverd
Didier Beckers
Prima product, niets overdreven in de beschrijving, is exact wat het moet zijn
Makkelijk te bestellen en snel geleverd
Meer moet dat niet zijn
Didier Beckers
Overzichtelijke site.
Veel keuze.
Snelle levering.
Goede prijs/kwaliteit.
Dieter
tip top inorde
Mulle Hilde
Snel geleverd en topkwaliteit! Aanrader!
Kris
Alles is prima verlopen
Janssen

Betaal veilig online

×