Riemenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

De Juiste Maat Riem.

De juiste maat riem3

Bent u toe aan een nieuwe riem, maar hebt u geen idee welke maat u moet bestellen? De juiste maat riem heeft u zo ontdekt door deze handige tips.

 

Meten is weten

Wat u nodig hebt is bij voorkeur een meetlint maar een rolmaat kan natuurlijk ook. Meet de omvang van uw taille. Op deze plek draagt u uw riem en zit dus de rand van uw broek. Meet u een taille van 98 cm, dan is uw riemmaat 95. Meet u 113 cm, dan is uw maat 115. Kies dus de maat die het dichtst bij uw daadwerkelijke taillemaat ligt. De totale lengte van uw riem is niet gelijk aan uw tailleomvang. Om een goede riem te dragen die ook zorgt voor een nette uitstraling, zal de totale riem 10-15 cm langer zijn dan uw taillemaat. Als je deze vuistregel hanteert, draagt u de riem in het middelste gaatje. Op deze manier hebt u voldoende speling én hebt u voldoende over om de riem door de lussen van uw broek te sluiten.

Ook uw broekmaat kan helpen

Hebt u geen meetlint of rolmaat bij de hand? Dan kan de maat van uw pantalon of jeans ook een handje helpen.

Confectiemaat 48-50/ Jeansmaat 33-34 = Riemmaat 85

Confectiemaat 50-52/ Jeansmaat 34-36 = Riemmaat 95

Confectiemaat 52-54/ Jeansmaat 36-38 = Riemmaat 105

Confectiemaat 56-58/ Jeansmaat 40-42 = Riemmaat 115

De juiste maat riem blog2 

Niet de juiste maat gevonden

Is de riem die u hebt ontvangen toch iets te lang, of bent u wat kilootjes verloren maar is uw huidige riem nog naar wens? Dan kunt u dit heel eenvoudig oplossen. Veel van de riemen uit het assortiment zijn voorzien van een gesp met een schroef. De gesp kunt u op deze manier losmaken van de riem. De schoenmaker kan heel eenvoudig een stukje leer afknippen om zo de juiste lengte te creëren. De gesp kunt u dan weer vastschroeven en zo hebt u zonder dat iemand het nog ziet de juiste lengte te pakken.

Is uw riem niet op schroef? Dan kunt u diezelfde schoenmaker vragen er een paar gaatjes bij te laten zetten. Dit is meestal kosteloos. Houd er in dit geval rekening mee dat u een riem meestal in het middelste gaatje draagt. Dit zorgt weer voor een nette uitstraling.

Wilt u toch liever een nieuwe riem? Met deze informatie bestelt u heel eenvoudig uw nieuwe favoriet! Bekijk hier het volledige assortiment!

Eeerst ervaring met E.L.Cravatte was prima ; op tijd geleverd -correct verpakt met gebruiksaanwijzing -das van goede kwaliteit !
Wilfried Delanghe

Zeer tevreden en zal er zeker nog bestellen . Heb deze nodig voor de kanselarij van Belgie. Maar jullie site is opgeslagen bij vaste winkels.

Carina Van Der Smissen

Een zeer goede service, snelle reacties en goede medewerking voor ontwerp van bretels.
De bretels zelf zijn zeer kwaliteitsvol.

Sarah
Top! Snelle en correcte levering, heel mooi en dus ook heel tevreden!
Ellie Godderie
Jullie worden mijn vaste winkel voor stropdassen. 100% tevreden
Hayen Seb.
Prachtig en supersnel geleverd
Van Hullebusch Sven

Betaal veilig online

×