Riemenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Een riem of bretels dragen

Een riem of bretels dragen Blog2

De riem deed in de bronstijd zijn intreden en wordt dan ook al eeuwenlang gezien als een onmisbaar accessoire om de broek omhoog te houden. Bretels daarentegen kwamen pas rond 1736 in de mode. Welk van de twee functionele accessoires heeft uw voorkeur? 


Een riem dragen 

Riemen worden tegenwoordig zowel door mannen als vrouwen gedragen. Op riemenwinkel vind u op dit moment een tijdloos assortiment riemen voor heren. Riemendragers kunt u indelen in verschillende groepen, waaronder de modieuze drager en de functionele drager. De modieuze drager zal de riem meer dragen als een toevoeging en accessoire bij zijn of haar outfit. Een functionele dragen draagt een riem puur en alleen om zijn of haar broek omhoog te houden en zal hiermee minder gevoelig zijn voor trends.

De riemen uit onze collectie zijn uiteraard volgens de laatste modetrends en van een hoofwaardige kwaliteit. Hiernaast houden wij ook rekening met de functionele drager door een basisassortiment leren riemen aan te bieden in de meest gedragen kleuren; zwart, donker- en lichtbruin. Dus bent u op zoek naar een mooie kwalitatieve riem? Bij ons bent u aan het juiste adres! 

Donts riemen

Don’ts voor het dragen van een riem

Riemen, ze zijn er in allerlei soorten en maten. De ene riem is nog opvallender dan de andere. Zo zagen we een tijdu terug al de trend van het merk Off-White waarbij een soort afzetlint in een opvallende kleur gebruikt wordt als riem en de wat meer bekende trend van Gucci, met een opvallend logo als gesp. Wat ons betreft trends die u beter over kunt slaan als volwassen man. Kies liever voor een tijdloos exemplaar die perfect past bij uw style. 

Naast dit modeadvies zijn er nog een aantal andere regels die handig zijn om te weten. Zo draagt een man zijn riem tegen de klok in door de lussen van zijn broek (de gesp zit dan links). Bij een vrouw is dat precies tegenovergesteld (de gesp zit dan rechts). 

Wist u trouwens dat een riem standaard 5 gaatus heeft? Wanneer u de juiste maat riem hebt draag u de pin in het middelste gaat u. Op deze manier voorkom u dat er een te grote lap leer overblijft of dat er net te weinig leer overblijft om de riem door de lus te steken nadat deze gesloten is. Gelukkig kunt u een riem altijd bij een lokale schoenmaker of kledingreparateur laten inkorten of nog makkelijker; er gaatus bij laten maken. 

Misschien wel de belangrijkste regel voor het dragen van een riem is: Draag een riem met de juiste reden, namelijk om uw broek omhoog te houden en nooit in combinatie met bretels! mocht u twee accessoires nodig hebben om uw broek omhoog te houden is het misschien tijd om een kleinere maat broek te kopen. 

donts riemen blog

Een riem of bretels dragen

Misschien draag jij iedere dag wel een riem en heeft u nu juist interesse in het dragen van bretels of andersom. Zoals u hierboven hebt gelezen gaan deze twee accessoires niet samen bij één outfit. Ze hebben in beginsel dezelfde functie, maar beide een totaal andere uitstraling. 

Wil jij graag indruk maken of een kledingaccessoire dat opvalt bij uw outfit? Dan zijn bretels het uitgesproken accessoire om hier de show mee te stelen. Bretels zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in diverse breedtes, verschillende materialen en velen kleuren. De keuze is hiermee aanzienlijk groten dan bij riemen. Met bretels kunt u eindeloos combineren! 

Ga jij liever voor een eenvoudige en rustige look wat accessoires betreft en wil u geen last van banden over u bovenlichaam? Dan is een riem voor jou waarschijnlijk de beste keuze.

Leuke strik en vlugge levering
Van Hoeck
Mooie en stevoge btetellen tegen een schappelijke prijs. Goed verpakt en snel gelevetd.
Gert Raeymaekers

Top

Anton

De afhandeling en opvolging verliep heel vlot. 

Martin Vansteenkiste
klaar en duidelijke communicatie, perfecte levering
Chris Kesteleyn
Mooie strikken, goede kwaliteit, handig verpakt en snel geleverd!
Olivier

Betaal veilig online

×